porodilište

Dr Vidić: Bliži se kraj radova

Budućim majkama uskoro će biti otvorena i vrata rekonstruisanog aleksinačkog porodilišta, koje će kako se najavljuje, biti jedno od najmodernijih u Srbiji. Prema rečima direktora Opšte bolnice dr Gorana Vidića, očekuje se da radovi budu završeni krajem aprila ili prvih dana maja meseca. Iako je javnost postala nestrpljiva zbog prekoračenja prvobitnog roka, naš sagovornik objašnjava da je kašnjenje bilo u najvećoj meri opravdano, te da je urađeno mnogo više nego što se očekivalo.

porodilište

‒ Što se samog porodilišta tiče radovi idu jako dobro, ali je bilo dosta problema u ostalom delu zgrade, koja je veoma stara. Vodovodne i električne instalacije su bile dotrajale i morale su da se zamene. Takođe smo imali problema sa agregatom koji je kupljen odavno, ali nije mogao da se montira zbog loših vremenskih uslova. U svakom slučaju, najbitniji je kvalitet. Poenta je da kada se izvođači radova povuku, mi ne moramo kasnije ništa da menjamo i popravljamo – objašnjava dr Vidić.

Najsavremenija oprema 

Po rečima našeg sagovornika, porodilište je sada obogaćeno najsavremenijom opremom koju je obezbedila Fondacija „Dragica Nikolić”, finansijer radova. Pored sterilizatora, aparata za anesteziju i druge skupe opreme, zastareli i dotrajali agregat Opšte bolnice zamenjen je novim, za koji je finansijer izdvojio između četiri i pet miliona dinara.

porodilište
Ugradnja kvalitetne opreme

‒ Može se smatrati da je porodilište i sve ostalo, poklon našem gradu jer ni bolnicu, ni grad, to nije koštalo ništa. Sve ovo donira neko, baš zbog ove situacije u koju je Srbija došla po pitanju demografske strukture – kaže dr Vidić.

Iako je povećanje posla uslovilo produženje roka, nije došlo do povećanja računa. Kako kaže dr Vidić, za ugovorene radovi nije izdvojen ni jedan dinar više od planiranog, a prema informacijama kojima on raspolaže, Fondacija ništa ne duguje, svoje obaveze je na vreme regulisala i kašnjenje nije rezultat nedostatka novca.

Hitni porođaji 

Od zatvaranja porodilišta, tačnije od početka radova na aleksinačkom odeljenju porodilo se ukupno sedam žena. I to četiri u prošloj, a tri u ovoj godini. Doktor Vidić kaže, da što se tiče ovih hitnih slučajeva nije bilo problema. Isti je slučaj i po pitanju saradnje sa Kliničkim centrom u Nišu, iako, kako kaže, i niški lekari nestrpljivo čekaju završetak radova.

porodilište

S obzirom da se ranije često dešavalo da Aleksinčanke na svoju inicijativu odlaze na porođaj u Niš, dr Vidić se nada da će uskoro ova praksa biti iskorenjena.

porodilište

– Naš zadatak će biti da radimo što bolje, da se majke vrate kod nas i da se obavlja što više porođaja. Uskoro će biti otvaranje i zaista ćete svi biti prijatno iznenađeni – zaključuje naš sagovornik.

 

3 komentara

  1. Dzaba nove plocice, okreceni zidovi i novi aparati, kada osoblje ostaje isto. A o tome nema potrebe da pricam, svaka zena koja je provela na ginekologiji nekoliko dana zna koliko nezainteresovanih i nestrucnih doktora ima gore… njih treba renovirati!

  2. Slazem se, osoblje nula…svaka cast pojedincima ali ih je malo. Lezala sam gore nedelju dana a sa bolovima sam poslata za Nis na snimanje,jedva sam stigla do sale za porodjaj, jos je sestra koja je isla kao pratnja trazila od mene da kazem da sam bolove dobila usput. Aleksinacka ginekologija je moje najgore iskustvo.

    1. Ne slazem se sa vama, bar je moje iskustvo pozitivno, a lezala sam dva puta po nedelju dana tamo. nema puno zena i zato svakoj pruzaju vise paznje, sta mislite da u Niskom porodilistu imaju vremena da se svakoj posvete maksimalno?

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen + 2 =