Дан Музичке школе „Владимир Ђорђевић“

Пригодним концертом у великој сали Дома културе, ОМШ „Владимир Ђорђевић“ данас је обележила Дан школе и 51. рођендан. Школа је, подсетимо, почела са радом школске 1966/67. у оквиру ондашњег Радничког универзитета, а у сарадњи са музичком школом „Јован Бандур“ из Панчева.

Пре рођенданског концерта, присутнима се обратио директор школе Марко Јеленић, који је истакао да је период између два рођендана био изузетно успешан.

– Светосавска награда, коју је у јануару добио наш ученик Андрија Јашаревић, била је и награда свима нама који смо учествовали и на неки начин допринели његовом успеху, а ту посебно мислим на његовог професора Драгана Живковића. То је нешто јединствено што се у историји наше школе није десило. На бројним такмичењима, која су махом међународног карактера, учествовала су 63 наша ђака и у тој јубиларној години, они су освојили 51 прву награду, 30 других и 10 трећих. То само показује да је читав колектив све своје снаге уложио у то да се докаже и да једну значајну школску годину, која ће остати забележена у историји школе, још више учини посебном и значајном. Свему овоме, додао бих и успех нашег некадашњег ученика Вељка Милојковића, који је недавно постао светски првак на такмичењу у Француској у категорији хармоникаша .Он и даље остаје један од најнаграђиванијих и најтрофејнијих ученика наше школе – рекао је Марко Јеленић.

На концерту су поред ученика алексиначке школе као гости наступили ученици музичких школа „Корнелије Станковић“ из Прокупља и „Предраг Милошевић“ из Књажевца, а на програму су се поред осталих, нашла и дела Скарлатија, Вивалдија, Паганинија, Баха и Рахмањинова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + twenty =