UIS - Naslovna

Grad dobija novi parking

Novoprojektovana i još uvek bez naziva saobraćajnica uz Moravicu koja spaja ulicu 7. jula sa „Pivarskim mostom” uskoro će dobiti potpuno nov izgled. Radovima koji su počeli prošle nedelje predviđena je izgradnja parkinga, trotoara na desnoj strani i uređenje zelene površine.

Dugo godina neiskorišćen prostor iza istočne tribine stadiona za male sportove postaće parking sa tridesetak mesta. Što se fudbalskog stadiona tiče, stara betonska ograda je srušena i nju će zameniti nova, žičana ograda. Deo ulice koji se naslanja na istočnu stranu fudbalskog stadiona biće pretvoren u zelenu površinu sa drvoredom a projektom je predviđena i izgradnja trotoara na desnoj strani ulice koji će biti popločan behaton pločama.

UIS - Slika 0Radove na uređenju ove ulice izvodi „Transkop – R” d.o.o. iz Svrljiga a finansira lokalna samouprava sa blizu 11 miliona dinara bez PDV-a.

Rok za okončanje radova je 60 kalendarskih dana. U opštinskom Odeljenju za komunalne i građevinske poslove očekuju da radovi budu završeni u predviđenom roku i da će poslednji ovogodišnji vašar 27. oktobra biti održan na ovoj lokaciji.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

19 + nineteen =