Бесплатна правна помоћ за будуће пензионере

Бесплатну правну помоћ и проверу крвног притиска, деветоро грађана јуче је потражило у просторијама општинског одбора СПС-а. Алексиначки социјалисти тако су отпочели своју акцију пружања бесплатне правне и здравствене помоћи грађанима, која се, како кажу, односи на све, независно од партијске припадности. По речима реализатора акције, међу онима који су јуче покуцали на врата просторија странке, троје њих затражило је помоћ у решавању правних питања.

SPS
Радмила Јовановић, дипломирани правник 

‒ Када је реч о овој помоћи, она се, пре свега, односи на пензијско и инвалидско осигурање. Грађани могу да добију различита обавештења, нпр. у вези са потребном документацијом, затим помоћ у попуњавању захтева за старосну, инвалидску и породичну пензију, такође и смернице за излазак на инвалидску комисију. Имамо обрасце у просторијама СПС-а, што значи да их овде могу попунити уз нашу помоћ и то ће допринети смањењу гужви у ПИО фонду – каже дипломирани правник Радмила Јовановић, некадашњи радник ПИО фонда и додаје да су и пре неколико година организовали сличне акције, те да се нада да ће одзив грађана бити велики, као и раније. 

SPS

Према најавама алексиначких социјалиста, саветовање и преглед грађана обављаће се четвртком, петком и суботом у страначким просторијама, од 9 до 14 сати.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − two =