Lopte

Бараж за вицешампиона

Екипа која освоји друго место у Општинској фудбалској лиги играће бараж за попуну Лиге Нишавског округа. То је једна од новина у овогодишњем првенству, које је стартовало 3. септембра са 16 екипа, односно једном више него лане. Победник лиге, наравно, директно ће се пласирати у виши ранг.

Pehar u prave ruke
Леонардо Матић

На крају минулог шампионата Слога из Кормана је освојила шампионску титулу и пласирала се у виши ранг, а од такмичења су одустали Млади радник из Алексиначког Бујмира и Планинац из ражањског села Подгорца. Новајлије у овом степену такмичења су новоформирани Фудбалски клуб Шкриљац са седиштем у Брадарцу, Темпо из Мозгова и Вукашиновац који су се после извесне паузе опет укључили у надметање и ОФК „Напредак 1929” који је одлуком Фудбалског савеза Региона источне Србије елиминисан из Зоне Исток.

Недостатак одговарајуће инфраструктуре за клубове који се такмиче у овом рангу представља велики проблем ‒ каже председник Општинског фудбалског савеза Леонардо Матић. – Клубови добијају око 190 хиљада динара годишње из општинског буџета, што покрива трошкове такмичења, али нема новца за друге потребе. У складу са могућностима, Фудбалски савез општине ће клубовима ускоро упутити одговарајућу помоћ у виду опреме ‒ вели Матић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 11 =