kamion Iveko traker

Алексиначки путари спремни за зиму

Зимско одржавање локалних путева на територији алексиначке општине почиње у среду, 15. новембра. Као и претходних година, одржавање oпштинских путева укупне дужине 142 километра у предстојећем периоду поверено је Јавном предузећу за путеве и стамбено-комуналну делатност.  На почетку зимског одржавања путева и при повољним временским условима важи први степен приправности којим је у интервалу од пет ујутру до 21 сата предвиђено дежурство два путара и једног техничког лица.

– Наше предузеће је спремно за почетак зимске сезоне. Механизација је у међувремену богатија за један грејдер и камион носивости 20 тона са раоником који ће нам знатно помоћи у чишћењу снега – рекао је за Алпрес директор Јавног предузећа за путеве Милош Милошевић уз напомену да ће набављене количине соли и ризле бити довољне за први снежни талас и појаву леда.

Према најавама метеоролога, путари би прву већу интервенцију требало да имају крајем децембра, за кад су и најављене снежне падавине.

Зимско одржавање локалних путева трајаће до 31. марта наредне године, а ако се обистине прогнозе да нас чека блага зима без обилних снежних падавина, путари не би требало да имају пуно посла као што је то био случај претходне зиме.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 9 =