recitatori

Алексиначка рецитаторска “репрезентација”

Алексиначку општину ће на Окружном такмичењу у Нишу представљати једанаесторо рецитатора који су, по мишљењу жирија, били најбољи на Општинској смотри.

Из млађе категорије која је обухватала ученике од првог до четвртог разреда, у Ниш ће рецитовати Милица Барјактаровић, Павле Барјакатаровић и Лола Вељковић, ученици другог разреда ОШ „Љупче Николић” и Вукан Остојић, ученик трећег разреда ОШ „Вожд Карађорђе”.

У средњој категорији (од петог до осмог разреда) најбољи су били Катарина Барјактаровић и Богдан Митровић, ученици петог и Миља Маринковић, ученица седмог разреда ОШ „Љупче Николић” и Радица Цветковић, ученица осмог разреда ОШ „Свети Сава” из Суботинца. С обзиром да је у категорији средњих школа такмичаре послала само Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”, у алексиначкој рецитаторској „репрезентацији” наћи ће се и три ученице ове школе, Александра Стојковић, Ирена Усеиновић и Данијела Декић.

recitatori

Рецитаторе је оцењивао жири који су чинили директор Нишког културног центра Срђан Савић, песник Срђан Живковић и слободни уметник Далибор Поповић.

Поред алексиначких рецитатора, на Окружној смотри, која ће бити одржана 13. априла у Нишком културном центру, учествоваће и најбољи рецитатори из основних и средњих школа из Ниша, Ражња, Мерошине, Дољевца, Гаџиног Хана и Сврљига.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 2 =