SO

Žustro u lokalnom parlamentu: Sukob vlasti i opozicije za kraj godine

Juče je održana poslednja ovogodišnja sednica Skupštine opštine Aleksinac. Početak rada obeležila je žustra diskusija između predsednika opštine Nenada Stankovića i opozicionog odbornika Ivana Dimića oko isplate solidarne pomoći zaposlenima u javnom sektoru, a naročito postavljenim i imenovanim licima, odnosno funkcionerima.

Dimić je aktuelnu vlast optužio da prepisuju poteze zamenika beogradskog gradonačelnika Gorana Vesića, uz komentar da beogradska administracija ima novac za takve isplate, a da je Aleksinac nerazvijena i siromašna sredina. Predsednik opštine je napomenuo da je ovo prva godina kada je isplaćena solidarna pomoć i u odgovoru Dimiću istakao da je revizorska komisija imala primedbe na visinu njegove plate dok je bio predsednik i da je nakon njegovog odlaska svoju predsedničku platu morao drastično da umanji.

SO

Zamerku na isplatu solidarne pomoći imao je i opozicioni odbornik Bratislav Disić, koji je i radnik „Komunalnih usluga”. On je zamerio što je radnicima „Komunalnih usluga”, kako je rekao, ta solidarna pomoć isplaćena u više mesečnih rata, dok je drugim zaposlenima u javnom sektoru iznos od 40 hiljada isplaćen odjednom. Njegov predlog je da početkom naredne godine „komunalcima” bude isplaćena jednokratna solidarna pomoć od 40 hiljada dinara.

Odbornik Svetomir Milanović iz Stranke Rusa Srbije zamerio je što na skupštinskim zasedanjima dominiraju diskusije jednih te istih političari, navodeći predsednika opštine i odbornika Ivana Dimića. On je pozvao ostale odbornike treba da se uozbilje i aktivnije uključe u rad parlamenta, a time i u rešavanje problema građana.

Odbornici su u nastavku zasedanja usvojili programe rada javnih preduzeća i ustanova za narednu godinu, „Komunalnih usluga”, Preduzeća za puteve i stambeno komunalnu delatnost, „Vodovoda i kanalizacije”, kao i Centra za kulturu i umetnost, Biblioteke „Vuk Karadžić”, Ustanove „Lipovac”, Sportsko rekreativnog centra i „Teatra 91”. Usvojeni su i finansijski planovi Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i Predškolske ustanove „Lane”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − 6 =