Ženski orkestar

„Ženski orkestar” u Aleksinac dovodi Vuka Kostića, Kalinu Kovačević, Nelu Mihailović…

Kakva je sudbina umetnika danas? Da li umetnost mora da izađe na tržište i šta donosi ta nova okolnost? Pitanja su koja kroz adaptaciju Anujevog komada „Ženski orkestar” pokušava da odgonetne reditelj Jug Radovojević. Tema se odnosi na muzičare simfonijskog orkestra pred koje na samom početku staje predstavnik vlasti i obaveštava ih da – država više nije u stanju da finansira neprofitabilne institucije, te da se zbog toga orkestar premešta na tržište, kaže reditelj.

Aleksinačka publika imaće priliku da pogleda ovo Radivojevićevo ostvarenje u izvedbi ansambla Narodnog pozorišta Beograd, 11. marta od 20 sati. Na scenu aleksinačkog Doma kulture izaći će glumci Bojana Stefanović, Daniela Kuzmanović Pavlović, Nela Mihailović, Kalina Kovačević, Zlatija Ockoljić Ivanović, Jelena Helc Vesković, Vuk Kostić, Branislav Tomašević, Daniela Todorović (Marija Jovanović) i Milan Šavija, (Miloš Dmitrović).

Ženski orkestar
Nela Mihailović i Branislav Tomašević; foto: Narodno pozorište Beograd

̶ Za našu branšu danas nema važnije teme od ove kojom se bavimo u Ženskom orkestru. To su pitanja reforme u kulturi, odnosa vlasti prema umetnicima, odnosa umetnika unutar branše, odnosa institucija i takozvanog tržišta prema umetnicima… – navodi reditelj Jug Radivojević i dodaje: – Najveći deo replika pripada Anuju, a tek jedan manji deo, nama autorima adaptacije. Mi smo doneli novu okolnost koja je promenila žanr i stil i stvorila nove uslove za igru i tumačenje. 

U Centru za kulturu i umetnost poručuju da je prodaja karata u toku po ceni od 400 dinara za parter i 300 dinara, za poslednja tri reda u parteru i balkon.


(Informacije i rezervacija ulaznica na tel. 018/ 800 160 i 064/ 893 37 26) 

Foto sa naslovne: Narodno pozorište Beograd 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 2 =