autobuska stanica Aleksinac

Zbog snega autobuski saobraćaj otežan

Sneg koji od juče pada stvorio je problem i u saobraćanju autobusa na teritoriji opštine Aleksinac. Do najudaljenijih i najnepristupačnijih sela gotovo je nemoguće stići, a nadležni kažu da se trenutno autobuski saobraćaj odvija „traljavo”.

Jutrošnji polazak za Rsovac saobraćao je samo do Krupca. Na putnom pravcu ka Ljuptenu i Vukanji vozači su morali da stave lance, a prema ostalim pravcima autobusi su saobraćali samo dokle je bezbedno po proceni vozača.

Dežurni dispečer glavne autobuske stanice u Aleksincu kaže da se saobraćaj najverovatnije neće normalizovati u toku dana, s obzirom da sneg i dalje pada, i dodaje da se putnici obavezno informišu o terminu polaska i eventualnom kašnjenju pre nego što se odluče na putovanje. Kako saznajemo trenutno i međugradski polasci kasne od 30 do 100 minuta.

 

Jedan komentar

  1. Smatram da autobusi nemaju šta da traže u okolnim selima gde je put neočišćen. Deca dolaze kući sa traumama jer autobus proklizava, haos pravi. Razumem da je nekim ljudima to jedini prevoz ali uopšte ne treba autobus da kroči tamo. Čak ni automobili ne prolaze jer je stanje na putevima nenormalan. Sneg na putevima preko 10cm… opština nam je nula iskreno

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 5 =