put

Zaleđene saobraćajnice zahtevaju oprez

Saobraćajnice na području opštine Aleksinac su prohodne, ali stepen njihovog održavanja je različit. Sve glavne saobraćajnice u samom gradu su suve i očišćene na „crno”, što važi i za prigradska naselja. U ostalim delovima naše opštine na putevima uglavnom ima leda od nekoliko centimetara, osim na uzbrdicama i krivinama gde su putari na vreme bacili so i rizlu. Zbog ovakvog stanja vozačima se preporučuje oprez i da se ako kreću van grada pripreme za zimske uslove vožnje. Ilustracije radi, ako putujete prema Trnjanu do Donjeg Adrovca vas očekuje uglavnom suv kolovoz, a u nastavku putovanja ledena podloga.

Prema informacijama iz Javnog preduzeća za puteve Aleksinac, koje održava opštinske saobraćajnice, na terenu su dve ekipe koje vrše osoljavanje lokalnih putnih pravaca i trenutno to rade na pravcu Subotinac-Mozgovo-Rutevac i Žitkovac-Vitkovac-Trnjane-Jakovlje-Kamenica. Uz ove aktivnosti i najavu meteorologa da će i u toku dana porasti temperatura, očekuju se bolji uslovi za saobraćaj.

Ovo poboljšanje biće kratko, jer se u večernjim časovima očekuje pojava kiše za koju meteorolozi kažu da postoji mogućnost da se ledi pri tlu. Zato, oprez je obavezan.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − 8 =