put

Залеђене саобраћајнице захтевају опрез

Саобраћајнице на подручју општине Алексинац су проходне, али степен њиховог одржавања је различит. Све главне саобраћајнице у самом граду су суве и очишћене на „црно”, што важи и за приградска насеља. У осталим деловима наше општине на путевима углавном има леда од неколико центиметара, осим на узбрдицама и кривинама где су путари на време бацили со и ризлу. Због оваквог стања возачима се препоручује опрез и да се ако крећу ван града припреме за зимске услове вожње. Илустрације ради, ако путујете према Трњану до Доњег Адровца вас очекује углавном сув коловоз, а у наставку путовања ледена подлога.

Према информацијама из Јавног предузећа за путеве Алексинац, које одржава општинске саобраћајнице, на терену су две екипе које врше осољавање локалних путних праваца и тренутно то раде на правцу Суботинац-Мозгово-Рутевац и Житковац-Витковац-Трњане-Јаковље-Каменица. Уз ове активности и најаву метеоролога да ће и у току дана порасти температура, очекују се бољи услови за саобраћај.

Ово побољшање биће кратко, јер се у вечерњим часовима очекује појава кише за коју метеоролози кажу да постоји могућност да се леди при тлу. Зато, опрез је обавезан.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − ten =