Vesna Dimitrijević izložba

„Um prirodeˮ četkicom Vesne Dimitrijević

U Art galeriji Centra za kulturu i umetnost u četvrtak će biti otvorena izložba akvarela, naše sugrađanke, Vesne Dimitrijević pod nazivom „Um prirodeˮ.

Vesna Dimitrijević je rođena u Aleksincu. Završila je osnovne i master studije Fakulteta umetnosti u Nišu na odseku za slikarstvo u klasi profesora Bratislava Bašića. Trenutno radi kao nastavnik likovne radionice za decu osnovnih i srednjih škola u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu (2019/20).


Dobitnica je nagrade „Katarina Radojlovićˮ za crtež malog formata u prvoj i drugoj godini studija Fakulteta umetnosti u Nišu (2015), nagrade za najboljeg studenta Fakulteta umetnosti u Nišu za izuzetan uspeh u toku studija i za najbolji crtež tokom celih studija slikarstva (2017). Dobitnica je stipendije Fonda za mlade telente „Dositejaˮ za završnu godinu osnovnih i master akademskih studija (2017/18) i nagrade grada Aleksinca za talentovane studente (2016).

Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama širom Srbije, a samostalno se predstavila pet puta u Aleksincu, Nišu i Apatinu.


Otvaranje izložbe je zakazano za 19 sati, a postavka izložbe će biti dostupna do 16. februara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 + two =