U potrazi za novim glumcima

U okviru Gradskog pozorišta „Teatar 91”, sinoć je zvanično počela Školica glume koja je u mlađoj i starijoj grupi okupila 34 polaznika.

Kako je rečeno na prvom radnom dogovoru, zajedno sa voditeljima škole, Aleksom Tokićem i Predragom Barjaktarovićem, mališani će pripremiti dve predstave – prva, kao javni čas, biće prikazana u januaru, posle božićnih praznika, a druga, završna, kada polaznici dobijaju diplome, planirana je za kraj maja naredne godine.

Milena Rašić‒ Interesovanje polaznika za Školicu glume je na nivou prethodnih godina, a koje će predstave biti na repertoaru zavisiće od više faktora, počev od sastava grupa i njihove brojnosti, pa do toga koliko će polaznici biti prisutni na probama. Školicu glume organizujemo petnaestak godina i uvek se trudimo da iznedrimo nove glumce, mlade i talentovane ljude koji bi ostali u pozorištu ‒ kaže direktorka „Teatra 91”, Milena Rašić. 

‒ Jedan od naših ciljeva je svakako i da mališani zavole ‘daske koje život znače’ i pozorište uopšte, da sebi stvore jednu slobodniju komunikaciju sa drugim ljudima, da se na lakši način socijalizuju i priviknu na život koji ih čeka ‒ zaključila je naša sagovornica.

Naslovna fotografija iz arhive.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 − 1 =