Porodiliste

U porodilištu uspešan početak godine: Za dva dana šest beba

Početak nove 2020. godine u aleksinačkom porodilištu bio je veoma radostan i uspešan jer je naša opština već prvog januara bila bogatija za jednog sugrađanina i dve nove stanovnice. Samo sedam minuta posle ponoći ponosna majka Danijela Stanković iz Prćilovice donela je na svet devojčicu. Već u jutarnjim satima novi posao za medicinsko osoblje. U toku tog dana još dva porođaja, Mitrović Biljana iz Aleksinca je rodila devojčicu, a Jovana Mladenović iz Vukanje dečaka.

I dok je početak godine bio u znaku devojčica, drugi januar pripao je dečacima. Tada je u porodilištu Opšte bolnice u Aleksincu svetlost dana ugledalo troje mališana, dva dečaka i jedna devojčica. Natalija Radić iz Draževca i Jovana Kitić sa Aleksinačkog Rudnika svojim porodicama podarile su dečkiće, a Ana Stanković iz Kraljeva curicu. Tako da je u prva dva ovogodišnja dana rođeno ukupno šest beba, a i ovog trećeg dana očekuju se novi porođaji.

Porodiliste

Po rečima dr Miloša Krstovića, dežurnog na odeljenju, ne pamte ovako uspešan početak godine kada je u pitanju broj rođenih beba. Medecinska sestra Slađana Jović napominje da je bilo perioda kada se i po nekoliko dana čekalo rođenje prve bebe u novoj godini.

Srećne majke, danas je u porodilištu, u ime aleksinačke lokalne samouprave obišao zamenik predsednika Opštine Aleksinac Čedomir Rakić, koji je uz lepe novogodišnje želje porodiljema uručio po buket cveća. Danijeli koja se prva porodila u 2020. godini pripao je i dar opštine, ček na 50 hiljada dinara.

Prigodne poklone za porodilje, tradicionalno i ovog puta, obezbedila je aleksinačka firma „Hajdi”.  Te darove uručio je ispred ovog preduzeća Lazar Milovanović.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × four =