Porodiliste

У породилишту успешан почетак године: За два дана шест беба

Почетак нове 2020. године у алексиначком породилишту био је веома радостан и успешан јер је наша општина већ првог јануара била богатија за једног суграђанина и две нове становнице. Само седам минута после поноћи поносна мајка Данијела Станковић из Прћиловице донела је на свет девојчицу. Већ у јутарњим сатима нови посао за медицинско особље. У току тог дана још два порођаја, Митровић Биљана из Алексинца је родила девојчицу, а Јована Младеновић из Вукање дечака.

И док је почетак године био у знаку девојчица, други јануар припао је дечацима. Тада је у породилишту Опште болнице у Алексинцу светлост дана угледало троје малишана, два дечака и једна девојчица. Наталија Радић из Дражевца и Јована Китић са Алексиначког Рудника својим породицама подариле су дечкиће, а Ана Станковић из Краљева цурицу. Тако да је у прва два овогодишња дана рођено укупно шест беба, а и овог трећег дана очекују се нови порођаји.

Porodiliste

По речима др Милоша Крстовића, дежурног на одељењу, не памте овако успешан почетак године када је у питању број рођених беба. Медецинска сестра Слађана Јовић напомиње да је било периода када се и по неколико дана чекало рођење прве бебе у новој години.

Срећне мајке, данас је у породилишту, у име алексиначке локалне самоуправе обишао заменик председника Општине Алексинац Чедомир Ракић, који је уз лепе новогодишње жеље породиљема уручио по букет цвећа. Данијели која се прва породила у 2020. години припао је и дар општине, чек на 50 хиљада динара.

Пригодне поклоне за породиље, традиционално и овог пута, обезбедила је алексиначка фирма „Хајди”.  Те дарове уручио је испред овог предузећа Лазар Миловановић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + seventeen =