Izbori

U nedelju izbori za savete mesnih zajednica

U nedelju, 30. juna, održaće se izbori za savete mesnih zajednica u 12 aleksinačkih naselja. Na izborna mesta izaći će stanovnici Aleksinca, Vrćenovice, Šurića, Česte, Kuline, Vukanje, Lipovca, Crne Bare, Gornjeg Krupca, Rsovca, Vrela i Prćilovice.

Ukupno je registrovano 18.846 birača. Najviše u Aleksincu, 14.639, a najmanje u Šuriću, 90.

‒ Izbori su raspisani za 14 mesnih zajednica, a imajući u vidu da mesne zajednice Stanci i Prugovac nisu imale dovoljan broj kandidata izbori će se održati u 12 mesnih zajednica. Glasanje će trajati, za razliku od lokalnih i parlamentarnih izbora, od 8 do 18 časova i to su one mesne zajednice u kojima nije konstituisan savet na redovnim izborima za mesne zajednice održanim 2017. godine – objašnjava sekretar SO Aleksinac Dragan Milojević. 

On dodaje i da je za održavanje nedeljnih izbora sve spremno.

‒ Biračke komisije koje su formirane rešenjem izborne komisije sutra od 18 časova će preuzeti izborni materijal. Završena je, dakle, tehnička priprema. Sve biračke komisije će dobiti paravane, biračke kutije i sav neophodan glasački materijal na vreme kako bi glasanje u nedelju moglo nesmetano da se odvija – kaže naš sagovornik. 

Izborna mesta za stanovnike Kuline, Crne Bare, Prćilovice i Aleksinca biće prostorije tamošnjih domova kulture. U Vrćenovici, Šuriću, Česti, Vukanji, Lipovcu, Gornjem Krupcu i Rsovcu izbori će se održati u osnovnim školama, dok će meštani Vrela glasati u privatnoj kući Zorice Iljazović.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − seven =