U Gredetinu dočekano Preobraženje

Uz veliki broj posetilaca, bogat kulturno-umetnički program i takmičenje u kuvanju riblje čorbe sinoć je u Gredetinu dočekano Preobraženje.

Na platou u porti gredetinske crkve Kulturno – umetnička društva „Dejan Jovanović Deša” iz Tešice, „Bukovik” iz Mozgova, „Merak” iz Vukašinovca i „Mladost” iz Žitkovca svojim spletovima prošetali su nas širom Srbije, a za interpretaciju etno pesme bila je zadužena mlađana Irina Ilić iz Trnjana.

Nakon programa, posetioci ove manifestacije imali su priliku da degustiraju riblju čorbu i da uporede svoje ocene sa mišljenjem žirija. Ove godine žiri koji se sastojao od po jednog para iz sva četiri KUD-a treće mesto dodelio je čorbi koju je skuvala domaća ekipa „Gretinci”, a kuvarskom umeću Kluba sportskih ribolovaca „Trnjane” dodelio je drugo mesto. Nakon degustacije, žiri se jednoglasno složio da prvo mesto zaslužuje riblja čorba ekipe „Obradović i sin”, pa je pehar za prvo mesto otišao u Trnjane.

 

 

Organizatori su za tri prvoplasirane ekipe obezbedili pehare, a pored pehara prvoplasirana ekipa dobila je i kotlić čiji je sponzor preduzeće „Lipa promet”.

 

 

 

Organizator ovog događaja bila je Crkvena opština Gredetin u saradnji sa tamošnjom Mesnom zajednicom, aleksinačkim Centrom za kulturu i umetnost i Sportskim-rekreativnim centrom Aleksinac (SRCA).

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 − 3 =