У Гредетину дочекано Преображење

Уз велики број посетилаца, богат културно-уметнички програм и такмичење у кувању рибље чорбе синоћ је у Гредетину дочекано Преображење.

На платоу у порти гредетинске цркве Културно – уметничка друштва „Дејан Јовановић Деша” из Тешице, „Буковик” из Мозгова, „Мерак” из Вукашиновца и „Младост” из Житковца својим сплетовима прошетали су нас широм Србије, а за интерпретацију етно песме била је задужена млађана Ирина Илић из Трњана.

Након програма, посетиоци ове манифестације имали су прилику да дегустирају рибљу чорбу и да упореде своје оцене са мишљењем жирија. Ове године жири који се састојао од по једног пара из сва четири КУД-а треће место доделио је чорби коју је скувала домаћа екипа „Гретинци”, а куварском умећу Клуба спортских риболоваца „Трњане” доделио је друго место. Након дегустације, жири се једногласно сложио да прво место заслужује рибља чорба екипе „Обрадовић и син”, па је пехар за прво место отишао у Трњане.

 

 

Организатори су за три првопласиране екипе обезбедили пехаре, а поред пехара првопласирана екипа добила је и котлић чији је спонзор предузеће „Липа промет”.

 

 

 

Организатор овог догађаја била је Црквена општина Гредетин у сарадњи са тамошњом Месном заједницом, алексиначким Центром за културу и уметност и Спортским-рекреативним центром Алексинац (СРЦА).

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 13 =