Koronavirus

U Aleksincu zvanično: Jedno lice sa korona virusom, ali kandidata ima više

Ono što su svi upućeni očekivali i znali da će se desiti kada je u pitanju korona virus na području opštine Aleksinac, dogodilo se tokom vikenda. Prema podacima na sajtu Covid19 od 28. marta, kod jedne osobe sa područja naše opštine potvrđeno je prisustvo ovog virus. Za sada je teško doći do informacija o polu, godinama starosti i stanju pacijenta, bilo formalnim ili neformalnim kanalima. Ono što se nezvanično zna jeste da se za sada pacijenti primaju u Niš i da u aleksinačkim zdravstvenim ustanovama nema ovako obolelih na lečenju.

Od ranije je bilo poznato da su dve osobe sa područja opštine Aleksinac bile hospitalizovane na Infektivnoj klinici u Nišu, ali da je jedna mlađa ženska osoba nakon kraćeg zadržavanja otpuštena iz bolnice.

Na jučerašnji dan u rubrici Aleksinac, stoji jedna zaražena osoba i 296 u izolaciji.

Covid 19
Kada je u pitanju naše okruženje, u Ražnju i Merošini nema potvrđenih slučajeva, kao ni u Sokobanji. U Kruševcu ih je 20, Prokuplju 3, Svrljigu 2 i Nišu 59. Što se tiče izolacije sa područja Ražnja je 44, Kruševca 958, Prokuplja 202, Svrljiga 46, Merošine 82 i Sokobanje 80.

Beograd je za sada najugroženiji sa 352 potvrđeno zaraženih i 14.748 izolovanih, dok je u Nišu 58 zaraženih i 2.180 izolovanih. I u Ćupriji je loša situacija sa 49 obolelih i 279 u izolaciji.

Koliko je korona virus prisutan u ovim sredinama podrobnije će se saznati nakon sveobuhvatnijeg testiranja koje je od zvaničnika najavljeno za naredne dane. Za sada vam je najbolji lek izolacija i što manje kontakata, jer očito da mi još uvek ne znamo koliko je onih sa određenim simptomima i stvarno zaraženo koronom. Da li ćemo imati sredstava, kapaciteta i kadrova za planirano sveobuhvatno testiranje videćemo uskoro. Nadležni kažu da ćemo biti sposobni za takav zaokret u suzbijanju korona virusa.

 

3 komentara

  1. Ne bi me čudilo da doživimo Italiju. Ja znam da trgovcima nije lako jer su u kontaktu sa novcem i ljudima, ali ako mi istim rukavicama trgovac u pekari uzme novac i da burek, ili u apoteci masku, ili hleb, šta očekivati. Pod hitno promeniti i sankcionisani ovakav rad u svim trgovinama. Jedan da naplaćuje a drugi da bude samo u kontaktu sa hranom.

  2. Imam jedno pitanje, šta radi crveni krst u Aleksincu, gde su ti paketi pomoći kao u BG, Niš, i drugi gradovi ? A krizni štab ? Šta on preduzima osim što su preneli vest o merama vanrednog stanja,? Ništa nisam čuo …

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen + 17 =