Ambulanta u Tešici

Tešička ambulanta prva dobija toplotnu pumpu: Uskoro završetak radova

Stanovnici Tešice i okolnih naselja na pregled kod lekara uskoro više neće morati da idu u Žitkovac, već će se vratiti svojoj ambulanti koja će ih dočekati u potpuno novom i neprepoznatljivom ruhu. Okrečene prostorije, nove pločice, PVC stolarija, novi mokri čvor, samo su deo radova u sklopu kompletnog renoviranja objekta. A osim što će objekat biti čistiji i udobniji, postaće i prva ambulanta u opštini sa modernim sistemom za grejanje i hlađenje. Prema rečima direktora Doma zdravlja Aleksinac Rodoljuba Živadinovića nakon ugradnje sistema vrata renovirane ambulante biće otvorena za pacijente.

Ambulanta u Tešici: Uskoro otvaranje   

‒ Završeni su svi građevinski, električarski i vodovodni radovi, tako da je ostalo da u narednih, nadam se, od sedam do 15 dana, bude završena i ugradnja svih uređaja za grejanje i hlađenje ambulante. To će biti najmoderniji sistem za grejanje i hlađenje uz pomoć toplotnih pumpi, što znači da je ušteda energije otprilike jedan prema četiri – objašnjava direktor Rodoljub Živadinović i dodaje da je kompletne radove finansirala opština Aleksinac. 

Nema sumnje da će uslovi biti mnogo bolji i za pacijente i za zaposlene, a i to što su Tešičani, kao i stanovnici Dašnice, Česte, Grejača, Loćike i drugih obližnjih naselja, tokom radova, morali da putuju u žitkovačku ambulantu, verovatno će brzo zaboraviti.

I ambulanta u Žitkovcu dobija toplotnu pumpu

Prema rečima direktora Živadinovića, i žitkovačka ambulanta koja je prošle godine komletno sanirana dobiće isti moderni sistem toplotne pumpe za grejanje i hlađenje, što će biti treća i poslednja faza njene adaptacije.

‒ Možda i istovremeno krenu ti radovi, zavisi od izvođača. Ambulanta će uporedo raditi, to nisu zahtevni radovi. Radovi su završeni prošle godine, sada treba samo provući odgovarajuće cevi i to će biti jako brzo – kaže nam direktor Živadinović. 

Nakon završetka ovih radova, žitkovačka i tešička ambulanta, po broju pacijenata najveće u ruralnom području opštine, imaće ne samo nove, već i moderne ambulante, koje će biti i znatno energetski efikasnije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 − six =