Solun

Tesaloniki – destinacija za najbolje

Najbolji aleksinački srednjoškolci posetili su Solun ove subote. U organizaciji Kancelarije za mlade opštine Aleksinac 64 najuspešnija učenika trećeg i četvrtog razreda sve tri srednje škole nagrađena su jednodnevnim izletom do Soluna.

Obilazak najveće luke na Balkanu započet je u ranim jutarnjim časovima posetom Srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku.

Solun

Nakon toga usledio je obilazak grada autobusom i panoramsko razgledanje najznačajnijih istorijskih spomenika, a zatim je posećena crkva svetog Dimitrija, zaštitnika Soluna. Odatle su đaci prošetali pored Agore do Aristotelovog trga, srca ovog grada. U nastavku obilaska od Bele kule, simbola Soluna, krenulo se na krstarenje brodom Solunskim zalivom.

Solun

Tokom celodnevnog programa, vodič Dušan Stojanović, upoznao je grupu sa istorijom grada, ali ne samo sa istorijom, već i sa zanimljivim činjenicama o slavnom Tesalonikiju.

Nakon obaveznog dela ture, a pre posete tržnom centru Kosmos, u slobodne vreme neki su obišli radnje poznatih robnih marki u ulicama Egnatija i Tsimiski, neki su prošetali boemskom četvrti Ladadika, dok su pojedini uživali u baštama solunskih kafića pored obale.

Nakon ovog tradicionalnog izleta, ostaje nada da će naredne godine veći broj najboljih učenika posetiti Solun.

Solun

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + seven =