SVIMA JE POTREBAN „VELIKI ODMOR”

Pritisnuti svakodnevnim stresom koji izvire u porodičnom i poslovnom okruženju, šestoro odraslih ljudi, drugara iz istog odeljenja, traži svojevrstan ventil kroz regresoterapiju. Uz pomoć nje vraćaju se u đačko doba ne bi li kroz taj hod unazad otkrili da li upravo iz tog perioda potiču uzroci problema u sadašnjem životu. Ovo bi u najkraćem bio opis predstave „Veliki odmor” koju su sinoć na petoj festivalskoj večeri izveli glumci Malog pozorišta „Duško Radović” iz Beograda. Autor teksta je Danica Nikolić Nikolić a reditelj Olja Đorđević.

‒ Ovo je jedna pre svega provokativna predstava a nadahnut ansambl je ono što je nosi. To me je uverilo u ono da kada glumci veruju u nešto, onda može da se ni od čega napravi sjajna predstava, a ova predstava je primer svih primera za to. Čestitam čitavom ansamblu na toj veri i na predanosti – rekao je na okruglomm stolu jedan od selektora festivala Miloš Jagodić.

Drugi član selektorske komisije, glumica Jelena Stajkovac je mišljenja da je ova predstava bila pravo iznenađenje jer se na dečjem festivalu očekuju uglavnom klasične dečje predstave i bajke. Po njoj, ova predstava je ono što mi živimo, ovo je realnost i da, iako je namenjena nešto starijoj deci, nije strana ni mlađoj.

U predstavi „Veliki odmor” igraju Jelena Ćuruvija Đurica, Jelena Ilić, Jovana Cvetković, Miloš Anđelković, Arsenije Tubić i Bogdan Bogdanović a kako je bilo teško izabrati ko je bio najbolji, odlučeno je da nagrada „glumac večeri” pripadne čitavom ansamblu što je i publika propratila gromoglasnim aplauzom.

Večeras je na programu poslednja takmičarska predstava. Od 19 sati u sali Doma kulture publika će moći da pogleda predstavu „Sve za ljubav”. Tekst je po motivima romana „Velimir i Bosiljka” Milovana Vidakovića napisao Stevan Pešić a na scenu postavio Vladimir Lazić.

Drugi po redu „Zimski pozorišni festival za decu” zatvara se sutra dodelom nagrada i predstavom „Pepeljuga” koju će u čast nagrađenih odigrati glumci „Teatra 91”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × five =