СВИМА ЈЕ ПОТРЕБАН „ВЕЛИКИ ОДМОР”

Притиснути свакодневним стресом који извире у породичном и пословном окружењу, шесторо одраслих људи, другара из истог одељења, тражи својеврстан вентил кроз регресотерапију. Уз помоћ ње враћају се у ђачко доба не би ли кроз тај ход уназад открили да ли управо из тог периода потичу узроци проблема у садашњем животу. Ово би у најкраћем био опис представе „Велики одмор” коју су синоћ на петој фестивалској вечери извели глумци Малог позоришта „Душко Радовић” из Београда. Аутор текста је Даница Николић Николић а редитељ Оља Ђорђевић.

‒ Ово је једна пре свега провокативна представа а надахнут ансамбл је оно што је носи. То ме је уверило у оно да када глумци верују у нешто, онда може да се ни од чега направи сјајна представа, а ова представа је пример свих примера за то. Честитам читавом ансамблу на тој вери и на преданости – рекао је на округломм столу један од селектора фестивала Милош Јагодић.

Други члан селекторске комисије, глумица Јелена Стајковац је мишљења да је ова представа била право изненађење јер се на дечјем фестивалу очекују углавном класичне дечје представе и бајке. По њој, ова представа је оно што ми живимо, ово је реалност и да, иако је намењена нешто старијој деци, није страна ни млађој.

У представи „Велики одмор” играју Јелена Ћурувија Ђурица, Јелена Илић, Јована Цветковић, Милош Анђелковић, Арсеније Тубић и Богдан Богдановић а како је било тешко изабрати ко је био најбољи, одлучено је да награда „глумац вечери” припадне читавом ансамблу што је и публика пропратила громогласним аплаузом.

Вечерас је на програму последња такмичарска представа. Од 19 сати у сали Дома културе публика ће моћи да погледа представу „Све за љубав”. Текст је по мотивима романа „Велимир и Босиљка” Милована Видаковића написао Стеван Пешић а на сцену поставио Владимир Лазић.

Други по реду „Зимски позоришни фестивал за децу” затвара се сутра доделом награда и представом „Пепељуга” коју ће у част награђених одиграти глумци „Театра 91”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − eight =