Red za maske

Stigle maske: Građani strpljivo stali u red

I fabrika konfekcije „Novitet” iz Žitkovca počela je da proizvodi velike količine zaštitnih maski za lice. Kako navode, maske se proizvode svakodnevno, kako za potrebe „Galenike”, tako i za potrebe javnih ustanova i preduzeća na teritoriji cele Republike Srbije. Oni su veliku količinu maski već donirali onima kojima je to najpotrebnije, a najavljuju i nastavak donacija narednih dana.

Od danas zaštitne maske mogu da kupe i građani u njihovom maloprodajnom objektu prekoputa glavnog ulaza u Dom kulture.

Red za maske
Maske formirale red 

‒ Maske za jednokratnu upotrebu, od četvoroslojnog reteksa, će se prodavati po ceni od 26,00 din/kom. U jednom pakovanju biće 10 maski (260din). Maske koje se peru, iskuvavaju i peglaju, od 100% pamučnog platna, će se prodavati po ceni od 46,00 din/kom. U jednom pakovanju biće 5 maski (230din) – stoji u saopštenju „Noviteta”. 

Od jutros je primetan i veliki red ispred lokala ove konfekcije, što ne iznenađuje s obzirom da su maske deficitarne već neko vreme u aleksinačkim apotekama. Građani koji su od jutros pazarili maske u „Novitetu” kažu nam da jedan kupac može kupiti najviše jedno pakovanje maski.

U „Novitetu” apeluju na građane da poštuju propisane mere bezbednosti prilikom posete njihovog lokala. Radno vreme je od 9 do 15 sati.

 

Jedan komentar

  1. kuj znaje engleski moz ovde da procita otprilike kakve maske kupuje 🙂 https://www.fda.gov/medical-devices/personal-protective-equipment-infection-control/n95-respirators-and-surgical-masks-face-masks po meni, prvo su obicne krpe koje ne prijanjaju lepo licu, mogu biti razlicite debljine, od razlicitih materijala, moze svako da ih napravi i pitanje je kakva je zastita koriscenjem istih. druge su maske koje imaju oblik prilagodjen ogliku lica, koje dobro prijanjaju, imaju propisanu debljinu, materijal i ostalo, sertifikat i, proizvode se masinama koje su izuzetno skupe itd…. ali dobro bolje i krpe nego nista 🙂

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + sixteen =