Red za maske

Стигле маске: Грађани стрпљиво стали у ред

И фабрика конфекције „Новитет” из Житковца почела је да производи велике количине заштитних маски за лице. Како наводе, маске се производе свакодневно, како за потребе „Галенике”, тако и за потребе јавних установа и предузећа на територији целе Републике Србије. Они су велику количину маски већ донирали онима којима је то најпотребније, а најављују и наставак донација наредних дана.

Од данас заштитне маске могу да купе и грађани у њиховом малопродајном објекту прекопута главног улаза у Дом културе.

Red za maske
Маске формирале ред 

‒ Маске за једнократну употребу, од четворослојног ретекса, ће се продавати по цени од 26,00 дин/ком. У једном паковању биће 10 маски (260дин). Маске које се перу, искувавају и пеглају, од 100% памучног платна, ће се продавати по цени од 46,00 дин/ком. У једном паковању биће 5 маски (230дин) – стоји у саопштењу „Новитета”. 

Од јутрос је приметан и велики ред испред локала ове конфекције, што не изненађује с обзиром да су маске дефицитарне већ неко време у алексиначким апотекама. Грађани који су од јутрос пазарили маске у „Новитету” кажу нам да један купац може купити највише једно паковање маски.

У „Новитету” апелују на грађане да поштују прописане мере безбедности приликом посете њиховог локала. Радно време је од 9 до 15 сати.

 

Један коментар

  1. kuj znaje engleski moz ovde da procita otprilike kakve maske kupuje 🙂 https://www.fda.gov/medical-devices/personal-protective-equipment-infection-control/n95-respirators-and-surgical-masks-face-masks po meni, prvo su obicne krpe koje ne prijanjaju lepo licu, mogu biti razlicite debljine, od razlicitih materijala, moze svako da ih napravi i pitanje je kakva je zastita koriscenjem istih. druge su maske koje imaju oblik prilagodjen ogliku lica, koje dobro prijanjaju, imaju propisanu debljinu, materijal i ostalo, sertifikat i, proizvode se masinama koje su izuzetno skupe itd…. ali dobro bolje i krpe nego nista 🙂

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 10 =