fudbal-gol

Sportski vikend: Fudbal bez publike

Na portalu Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije upravo je objavljena informacija da će se sve utakmice na teritoriji ovog saveza igrati bez prisustva publike. Informaciju prenosimo u celini:

„Poštujući najnoviju Odluku Vlade Republike Srbije o igranju svih utakmica na teritoriji Republike Srbije bez prisustva publike, a u cilju sprečavanja širenja COVID-19 virusa, obaveštavaju se svi učesnici fudbalskih utakmica o načinu sprovođenja ove Odluke.

Sve utakmice u svim ligama koje se organizuju na teritoriji Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije (Srpska liga „Istok”, zonske lige „Istok”, „Jug”, „Centar” i „Zapad”, Lige mlađih kategorija FSRIS, Futsal lige FSRIS, Lige ženskog fudbala FSRIS i sve lige okružnih i opštinskih fudbalskih saveza) IGRAĆE SE BEZ PRISUSTVA PUBLIKE.

Pored igrača i zvaničnih službenih lica klubova dozvoljeno je prisustvo još:
-maksimalno po 10 članova delegacija domaćeg i gostujućeg kluba,
-maksimalno 5 redara,
-maksimalno 8 sakupljača lopti, i
-akreditovani predstavnici medija (novinari, snimatelji) i to van ograđenog dela terena za igru, bez kontakta sa igračima i službenim licima.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave na zvaničnom sajtu FSRIS i važiće do nove Odluke Vlade Republike Srbije.

Obavezuju se svi okružni savezi i FS Niša da ovu odluku sprovedu u takmičenjima na svojim teritorijama” objavljeno je na portalu FSRIS.

U nedelju Morava – OFK Napredak

Ovog vikenda u žiži interesovanja biće svakako komšijski derbi u Žitkovcu između fudbalera Morave i OFK Napretka iz Aleksinca. Meč se igra u nedelju od 15 sati na stadionu Morave u Žitkovcu u sklopu 17. kola Zone Centar.

Istog dana i u isto vreme, Moravica iz Subotinca igraće u Balajincu protiv Zemljoradnika.

Derbi i u Aleksincu

U Okružnoj fudbalskoj ligi na programu su mečevi 19. kola. Fudbaleri Napretka 2012 iz Krušja u subotu putuju u Kočane, na meč protiv Radničkog.

U nedelju na Gradskom stadionu u Aleksincu dupli program – od 11 sati rivali su Palilula i Pobeda iz Rusne, a od 15 sati u derbiju kola sastaju se trećeplasirani OFK Rutevac i drugoplasirana Rasovača.
Od 15 sati Slogaće u Kormanu igrati protiv Zaplanjca iz Gadžinog Hana, dok će Rudar Alpos sa Aleksinačkog Rudnika u Čečini podeliti megdan sa Moravcem.

Prvo protiv Paraćina

Prvu utakmicu u prolećnom delu prvenstva Prve lige – Istok, rukometaši Aleksinca igraće u nedelju protiv ekipe Paraćina. Meč se igra od 19 sati u Hali sportova, naravno bez prisustva publike.

Virus odložio „Pozdrav proleću“

Pešački maraton od Aleksinca do Sokobanje po nazivom „Pozdrav proleću”, koji je trebalo da se održi u nedelju, odložen je zbog pojave korona virusa, obavestili su nas organizatori ove akcije iz PSD „Brđanka” iz Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 3 =