Sport i škola moraju da idu zajedno

Nekadašnji odbojkaški reprezentativac Andrija Gerić održao je danas predavanje u Tehničkoj školi “Prota Stevan Dimitrijević”. On je govorio o značaju školovanja paralelno sa sportskim aktivnostima.

− Sport i škola mogu i treba da idu zajedno. Sport je možda, a škola je nešto što je sigurno tvoje, kakogod da bude. U sportu imate mnoge stvari koje mogu da se dese i da ne možete da se bavite profesionalno sportom, a znanje je uvek vaše. Ako se samo prepustite sportu pitanje da li će te završiti kao profesionalni sportista, a druga stvar, jako mali broj ljudi uspe da bude profesionalni sportista i da živi od toga − rekao je Gerić okupljenim učenicima.

On im je tokom predavanja predočio da je jedna stvar baviti se sportom, a profesionalno živeti od njega sasvim drugo i da to sigurno nije lako. Takođe im je savetovao da moraju da imaju znanje i školovanje u svom džepu uvek.

− Sportisti se obično ne školuju, to i jeste problem, a onda kada završe karijeru počnu da se obrazuju. Ovi što su bili malo “pametniji”, oni uspeju da završe neku školu, ali za vreme bavljenja sportom ne stiču iskustvo u bilo kakvom poslu i treba im vremena da to nadoknade − dodao je Gerić i napomenuo da svaki sportista ima problem kada završi karijeru i da je to jedna od tema kojom se on bavi.

Današnju tribinu zajedno su organizovali Tehnička škola “Prota Stevan Dimitrijević” i Kancelarija za mlade opštine Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − nine =