Spoj mladosti i iskustva

Pripreme za novi šampionat Druge lige „Moravaˮ, rukometašice Ženskog rukometnog kluba „Aleksinacˮ počele su petog avgusta na Stadionu za male sportove „Mladostˮ.

‒ Fizički deo priprema odradili smo na stadionu do kraja avusta, jer Hala sportova nije bila u funkciji zbog renoviranja ‒ kaže predsednik ŽRK „Aleksinacˮ, Dejan Pavlović. – Početkom nedelje počeli smo da treniramo u Hali i tu ćemo biti do početka prvenstva. Ovih dana na sednici Upravnog odbora dogovorili smo se da prvoj ekipi priključimo devojčice koje su prošle godine počele sa treninzima, registrovali smo ih i one će biti u takmičarskom pogonu za narednu sezonu. I dalje je naš prevashodni zadatak stvaranje sopstvenog igračkog kadra, bez angažovanja igračica sa strane. To je, naravno, dug proces koji obično traje četiri-pet godina, ali mi imamo stpljenja. Bitno nam je da se takmičimo i stičemo nova znanja i verujem da rezultati neće izostati ‒ veli Pavlović.

I u narednom prvenstvu, po rečima našeg sagovornika, računa se na nekoliko starijih igračica koje su i lane bile okosnica ekipe.

‒ One su i prošle godine iznele veći deo tereta. Bile su nedavno na lekarskom pregledu i obećale da će i ove godine pomoći mlađim igračicama da pored njih saznaju sve tajne rukometa. Nadam se da će to i ove godine biti spoj mladosti i iskustva ‒ ističe na kraju razgovora naš sagovornik.


Startuje i mlađa selekcija

Osim prve ekipe, ŽRK „Aleksinacˮ će od ove sezone imati i mlađu selekciju koja će se takmičiti u Ligi mlađih kategorija.
Inače, na nedavnom lekarskom pregledu bile su 24 igračice.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + ten =