Спој младости и искуства

Припреме за нови шампионат Друге лиге „Мораваˮ, рукометашице Женског рукометног клуба „Алексинацˮ почеле су петог августа на Стадиону за мале спортове „Младостˮ.

‒ Физички део припрема одрадили смо на стадиону до краја авуста, јер Хала спортова није била у функцији због реновирања ‒ каже председник ЖРК „Алексинацˮ, Дејан Павловић. – Почетком недеље почели смо да тренирамо у Хали и ту ћемо бити до почетка првенства. Ових дана на седници Управног одбора договорили смо се да првој екипи прикључимо девојчице које су прошле године почеле са тренинзима, регистровали смо их и оне ће бити у такмичарском погону за наредну сезону. И даље је наш превасходни задатак стварање сопственог играчког кадра, без ангажовања играчица са стране. То је, наравно, дуг процес који обично траје четири-пет година, али ми имамо стпљења. Битно нам је да се такмичимо и стичемо нова знања и верујем да резултати неће изостати ‒ вели Павловић.

И у наредном првенству, по речима нашег саговорника, рачуна се на неколико старијих играчица које су и лане биле окосница екипе.

‒ Оне су и прошле године изнеле већи део терета. Биле су недавно на лекарском прегледу и обећале да ће и ове године помоћи млађим играчицама да поред њих сазнају све тајне рукомета. Надам се да ће то и ове године бити спој младости и искуства ‒ истиче на крају разговора наш саговорник.


Стартује и млађа селекција

Осим прве екипе, ЖРК „Алексинацˮ ће од ове сезоне имати и млађу селекцију која ће се такмичити у Лиги млађих категорија.
Иначе, на недавном лекарском прегледу биле су 24 играчице.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − three =