SNS: Otvaraju se dve nove predškolske grupe

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Opštinskog odbora SNS u Aleksincu bilo je reči o najnovijim ulaganjima na unapređenju rada Predškolske ustanove „Laneˮ. Direktorka Violeta Popović je istakla da se poslednjih sedam godina ozbiljnije radi, nego ranije, na stvaranju boljih uslova za boravak dece i proširenju kapaciteta za smeštaj. Među značajnim investicijama su, po njenim rečima, energetska sanacija vrtića „Gordana Brajovićˮ, tzv. Bucekova.

‒ Obavljeni su radovi na energetskoj efikasnosti objekta. Na starom delu objekta je zamenjena sva stolarija novom PVC stolarijom, urađena je termo izolacija i fasada, a zamenjeni su i oluci – kaže direktorka, uz napomenu da je rekonstrukcija koštala skoro četiri miliona dinara.

U toku su pripreme za otvaranje mešovite vaspitne grupe celodnevnog boravka u Tešici, i to će biti prva takva grupa u nekom od seoskih naselja, naglasila je direktorka Violeta Popović. Pojasnila je da će moći da se upiše 24-oro dece od 3 do 5,5 godina iz Tešice i okolnih sela. Druga grupa, koja će biti otvorena, je jaslena grupa u objektu u Mišićevoj, a otvaranjem ove grupe smanjuje se lista čekanja.

‒ Drago mi je da je lokalna samouprava, kojom većinski rukovodi kadar SNS-a, prepoznala potrebe predškolstva u našoj opštini, pa se u skladu sa ciljevima predškolske ustanove i ponaša. Imamo punu podršku opštinske vlasti kada je u pitanju stvaranje boljih uslova za život dece u našim objektima. To dokazuje i stvaranje uslova za skoro otvaranje dve nove grupe za prijem dece ‒ objasnila je direktorka govoreći o saradnji sa aktuelnom opštinskom vlašću.

Naš rad i zalaganje prepoznaju mnoge eminentne institucije, rekla je Popović na kraju današnje konferencije za medije, kao što su Ministarstvo prosvete, udruženja vaspitača i druge. U organizaciji Udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, a u prostorijama aleksinačkog „Lanetaˮ, juna meseca održani su prvi Okružni susreti medicinskih sestara predškolskih ustanova. U okviru saradnje sa Ministarstvom prosvete, aleksinačka ustanova je izabrana sa četrdeset drugih za učešće u projektu „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanjeˮ.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 5 =