СНС: Отварају се две нове предшколске групе

На данашњој редовној конференцији за медије Општинског одбора СНС у Алексинцу било је речи о најновијим улагањима на унапређењу рада Предшколске установе „Ланеˮ. Директорка Виолета Поповић је истакла да се последњих седам година озбиљније ради, него раније, на стварању бољих услова за боравак деце и проширењу капацитета за смештај. Међу значајним инвестицијама су, по њеним речима, енергетска санација вртића „Гордана Брајовићˮ, тзв. Буцекова.

‒ Обављени су радови на енергетској ефикасности објекта. На старом делу објекта је замењена сва столарија новом ПВЦ столаријом, урађена је термо изолација и фасада, а замењени су и олуци – каже директорка, уз напомену да је реконструкција коштала скоро четири милиона динара.

У току су припреме за отварање мешовите васпитне групе целодневног боравка у Тешици, и то ће бити прва таква група у неком од сеоских насеља, нагласила је директорка Виолета Поповић. Појаснила је да ће моћи да се упише 24-оро деце од 3 до 5,5 година из Тешице и околних села. Друга група, која ће бити отворена, је јаслена група у објекту у Мишићевој, а отварањем ове групе смањује се листа чекања.

‒ Драго ми је да је локална самоуправа, којом већински руководи кадар СНС-а, препознала потребе предшколства у нашој општини, па се у складу са циљевима предшколске установе и понаша. Имамо пуну подршку општинске власти када је у питању стварање бољих услова за живот деце у нашим објектима. То доказује и стварање услова за скоро отварање две нове групе за пријем деце ‒ објаснила је директорка говорећи о сарадњи са актуелном општинском влашћу.

Наш рад и залагање препознају многе еминентне институције, рекла је Поповић на крају данашње конференције за медије, као што су Министарство просвете, удружења васпитача и друге. У организацији Удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, а у просторијама алексиначког „Ланетаˮ, јуна месеца одржани су први Окружни сусрети медицинских сестара предшколских установа. У оквиру сарадње са Министарством просвете, алексиначка установа је изабрана са четрдесет других за учешће у пројекту „Инклузивно предшколско васпитање и образовањеˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =