Sneg pada na celoj teritoriji opštine

Sneg koji trenutno pada na celoj teritoriji opštine Aleksinac, za sada ne predstavlja veći problem u odvijanju saobraćaja na regionalnim i lokalnim putevima.

U Javnom preduzeću za puteve Aleksinac odgovorni kažu da je trenutno drugi stepen pripravnosti što podrazumeva dežurstvo dve ekipe, ali da za sada nisu imali nalog za intervenciju. Isti izvor nas je obavestio da su nadležne službe u obilazku opštinskih putnih pravaca i da u toku dana putari očekuju izlazak na teren. U ovom preduzeću još i kažu da su opremili i treću ekipu i da na zalihama imaju dovoljne količine soli i rizle a u ponedeljak očekuju i nove isporuke.

Što se tiče javnog saobraćaja, u „Niš-ekspresuˮ kažu da se za sada autobuski prevoz odvija po ustaljenom redu vožnje.

   

Za razliku od juče, danas sneg veje na celoj teritoriji opštine ali različitim intenzitetom. Na tri merna mesta na kojima vremenske promene prati Republički hidrometeorološki zavod Niš zabeležena je i različita debljina snega. U Mozgovu belog pokrivača ima jedan centimetar, u Rsovcu tri i Gredetinu pet centimetara. Očito da je padavina više u jugozapadnom delu opštine Aleksinac, što nije iznenađujuće jer meteorolozi najavljuju jači sneg u centralnim i zapadnim delovima Srbije.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − ten =