Снег пада на целој територији општине

Снег који тренутно пада на целој територији општине Алексинац, за сада не представља већи проблем у одвијању саобраћаја на регионалним и локалним путевима.

У Јавном предузећу за путеве Алексинац одговорни кажу да је тренутно други степен приправности што подразумева дежурство две екипе, али да за сада нису имали налог за интервенцију. Исти извор нас је обавестио да су надлежне службе у обилазку општинских путних праваца и да у току дана путари очекују излазак на терен. У овом предузећу још и кажу да су опремили и трећу екипу и да на залихама имају довољне количине соли и ризле а у понедељак очекују и нове испоруке.

Што се тиче јавног саобраћаја, у „Ниш-eкспресуˮ кажу да се за сада аутобуски превоз одвија по устаљеном реду вожње.

   

За разлику од јуче, данас снег веје на целој територији општине али различитим интензитетом. На три мерна места на којима временске промене прати Републички хидрометеоролошки завод Ниш забележена је и различита дебљина снега. У Мозгову белог покривача има један центиметар, у Рсовцу три и Гредетину пет центиметара. Очито да је падавина више у југозападном делу општине Алексинац, што није изненађујуће јер метеоролози најављују јачи снег у централним и западним деловима Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − eighteen =