Sledeće godine rekonstrukcija elektro postrojenja u Aleksincu

U delegacija, koja je pratila nedavnu posetu potpredsednika vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, bio je i prvi čovek „Elektroprivrede Srbijeˮ Milorad Grčić, koji je najavio nekoliko značajnih investicija koje će doprineti boljem snabdevanjem potrošača strujom.

 

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković, koji je bio učesnik razgovora, potvrdio nam je da je za ovdašnju lokalnu samoupravu veoma važno bilo prisustvo dvojice direktora državnih javnih preduzeća, „Puteva Srbijeˮ i „Elektroprivrede Srbijeˮ. Stanković kaže da je direktor Grčić najavio investicije vredne oko milijardu i po dinara u remont elekto postrojenja, trafo-stanice i mreže u našoj opštini.

‒ Što se tiče razgovora koji smo imali sa direktorom „Elektroprivredeˮ, dobra vest za nas su planovi koje „Elektroprivredaˮ ima i koji su već u realizaciji i koji treba da na zaista ozbiljan način remontuju energetska postrojenja na području opštine Aleksinac, što će bitno poboljšati kvalitet struje koju koristimo – zaključuje Stanković, na osnovu razgovora koji je imao prilikom nedavne posete.

Naš sagovornik se slaže sa ocenama prvog čoveka „Elektroprivredeˮ da će rekonstrukcija omogućiti bolji napon i povećati kapacitet, što je veoma značajno za buduće investitore u privredi, pa i one koji su veliki potrošači. Ovi radovi počeće sledeće godine, ali u razgovorima nije rečeno dokle će da traju.

Grčić je imao veoma intezivne razgovore i sa građanima koji su izneli mnogobrojne primedbe kada je u pitanju snabdevanje električnom energijom.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 4 =