Šest takmičarskih predstava na PIP

Na predlog selektora Slobodana Ćustića, Festivalski obor PIP je na današnjoj sednici usvojio repertoar ovogodišnjeg pozorišnog okupljanja u Aleksincu.

Na osmom Festivalu Prvoizvedenih pozorišnih predstava, koji se održava novembra, ovdašnja publika moći će da pogleda komad Narodnog pozorišta iz Niša „Slikarkeˮ, za koji je tekst napisala mlađana Hristina Mitić, a u režiji Stevana Bodroža. Narodno pozorište Republike Srpske iz Banjaluke predstaviće se delom „Naši daniˮ, autora Željka Stjepanovića, a u režiji Juga Radivojevića. Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca doći će u Aleksinac predstavom „Negriˮ, a Beo Art 2015 nastupiće sa komadom „Balavaˮ u kome glumi i Mirjana Karanović.

Kruševačko pozorište ovog puta dolazi sa predstavom „Animalsˮ, u režiji Snežane Trišića. U kruševačkoj glumačkoj ekipi su i Biljana Nikolić i Dejan Tončić.

Aleksinčani će imati priliku da prisustvuju i izvođenju komada „Naši preci jedite sa namaˮ koji su u koprodukciji uradili Narodno pozorište Sterija iz Vršca i Puls teatar iz Lazarevca. I ovu predstavu je režirao Stevan Bodroža.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 1 =