Samuele Telari

Renomirani italijanski umetnik večeras pred aleksinačkom publikom

Nakon koncertnih nastupa u Milanu, Padovi, Birmingemu, Strazburu, Berlinu i mnogim drugim svetskim gradovima, i aleksinačka publika večeras će imati prilike da uživo čuje zvuke harmonike renomiranog italijanskog umetnika Samjuelea Telarija. Telari će u Aleksincu nastupiti besplatno, a koncert će se održati u Galeriji 2 Centra za kulturu i umetnost od 19 sati.

‒ Osnovna muzička škola ‘Vladimir Đorđević’ u Aleksincu ove školske godine ima čast da ugosti renomiranog umetnika Samjuelea Telarija iz Italije, pobednika takmičenja u Arasteu u Španiji 2018. godine – naglasili su organizatori. 

Pored pomenute nagrade u Španiji, među mnogobrojnim Telarijevim nagradama posebno se ističe i prvo mesto na takmičenju u Kastelfidardu u njegovoj rodnoj Italiji.

Njegov koncertni repertoar kreće se od originalnih dela za harmoniku do transkripcija muzike raznih epoha (Bah, Šuman, Musorgski…), dok poseban afinitet ima prema savremenoj muzici.

Ovaj vrhunski muzičar rođen je u gradu Spoelto, koji se nalazi u središnjoj Italiji. Osnovne i master studije završio je na konzervatorijumu „Santa Ćećilija” u Rimu, a trenutno radi kao profesor harmonike na konzervatorijumima u Potenci i Đezeni.

Telari je juče nastupio u Kragujevcu, a nakon gostovanja u Srbiji, očekuju ga koncerti u Firenci, Rimu i Londonu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × two =