Samuele Telari

Реномирани италијански уметник вечерас пред алексиначком публиком

Након концертних наступа у Милану, Падови, Бирмингему, Стразбуру, Берлину и многим другим светским градовима, и алексиначка публика вечерас ће имати прилике да уживо чује звуке хармонике реномираног италијанског уметника Самјуелеа Теларија. Телари ће у Алексинцу наступити бесплатно, а концерт ће се одржати у Галерији 2 Центра за културу и уметност од 19 сати.

‒ Основна музичка школа ‘Владимир Ђорђевић’ у Алексинцу ове школске године има част да угости реномираног уметника Самјуелеа Теларија из Италије, победника такмичења у Арастеу у Шпанији 2018. године – нагласили су организатори. 

Поред поменуте награде у Шпанији, међу многобројним Теларијевим наградама посебно се истиче и прво место на такмичењу у Кастелфидарду у његовој родној Италији.

Његов концертни репертоар креће се од оригиналних дела за хармонику до транскрипција музике разних епоха (Бах, Шуман, Мусоргски…), док посебан афинитет има према савременој музици.

Овај врхунски музичар рођен је у граду Споелто, који се налази у средишњој Италији. Основне и мастер студије завршио је на конзерваторијуму „Санта Ћећилија” у Риму, а тренутно ради као професор хармонике на конзерваторијумима у Потенци и Ђезени.

Телари је јуче наступио у Крагујевцу, а након гостовања у Србији, очекују га концерти у Фиренци, Риму и Лондону.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 4 =