Prepiska

Premijera aleksinačke predstave u Beogradu

Premijera predstave „Prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka” koju producira Centar za kulturu i umetnost iz Aleksinca biće izvedena sutra (29. jun) na sceni „Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstava je nastala po prevodu Vladimira Jagličića, a po dramatizaciji i u režiji Vide Ognjenović. U naslovnim ulogama pojaviće se Jovana Todorović i Slobodan Beštić.

‒ Ova predstava je u stvari nastala kao produkcija Festivala prvoizvedenih predstava Centra za kulturu i umetnost iz Aleksinca i imaće svoj život kako na festivalima u regionu, na scenama u Srbiji i regionu, tako i na sceni aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost. Ono što jako interesantno, ovo je prva produkcija Festivala proizvedenih predstava i po novom pravilniku, naš festival će svake godine producirati jednu predstavu koja će biti praizvedba ili dramatizacija već postojećih tekstova ‒ ističe Miloš Paović, urednik programa Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

Pored profesorke Video Ognjenović na samoj predstavi učestvuje dobar tim stručnjaka ‒ umetnika. Scenografija je zaduženje Vladislave Munić Kanington, muziku je za prestavu pisao Zoran Erić, a sav posao koji je povezan sa produkcijom i ostalim tehničkim detaljima oko predstave poveren je ljudima koji rade u Centru za kulturu i umetnost.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three − one =