Predsednik opštine odbornicima o „korona virusu”

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković, iako je na današnjoj sednici zbog celokupne situacije imao dilemu oko informisanja odbornika o njegovom radu između dve sednice, ipak, na insistiranje opozicionih predstavnika, obratio se opštinskom parlamentu.

‒ Ja sam mislio da nije mnogo svrsishodno da se javljam i da vam kažem šta se to u međuvremenu između dve sednice desilo. Ali ako odbornici, ili odbornik insistira na tome ja ću reći ono što sam planirao za ovu sednicu ‒ započeo je prvi čovek opštine svoje obraćanje. 

Stanković je od nekoliko tema o kojima je nameravao da priča, kao najvažniju izdvojio uvedeno vanredno stanje.

‒ Na osnovu informacije koju imam od jutros, mi u Aleksincu još uvek nemamo ni jednog pacijenta sa teritorije opštine da je oboleo od korona virusa. Imamo jednog koji je pod posebnim medicinskim praćenjem, ali Aleksinac za sada nema ni jedan potvrđen slučaj ‒ ovom informacijom predsednik se obratio odbornicima. 

On je ocenio da lokalna samouprava u ovoj situaciji i za sada uspeva da odgovori na adekvatan način.

‒ Kako će se sve to dalje razvijati videćemo svi skupa. U svakom slučaju sve službe koje su bitne za stanje u kome se nalazimo su na visokom nivou mobilnosti i angažovanja ‒ poručio je predsednik opštine, koji je i na čelu Štaba za vanredne situacije u Aleksincu. 

Stanković je objasnio opštinskim parlamentarcima zašto je bilo neophodno da skupština zaseda i kada je vanredno stanje.

‒ Ministarstvo privrede odobrilo nam je 65 miliona i 900 hiljada za rekonstrukciju dela lokalne saobraćajnice u zoni naselja Grejač. Pravila po kojima sada rade ne omogućavaju nam da izjavom potvrdimo da ćemo mi obezbediti tri miliona i 190 hiljada za PDV. Već zahtevaju da je taj novac realno planiran u budžetu i traže izvod iz budžeta gde se vidi da taj novac i postoji. 

 

Jedan komentar

  1. Kako može da zaseda Skupština, nakon proglašenja izbora i nakon proglašenja Vanrednog stanja i nakon objavljene zabrane skupova u zatvorenom za više od 50 ljudi?

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

six + one =