Председник општине одборницима о „корона вирусу”

Председник општине Алексинац Ненад Станковић, иако је на данашњој седници због целокупне ситуације имао дилему око информисања одборника о његовом раду између две седнице, ипак, на инсистирање опозиционих представника, обратио се општинском парламенту.

‒ Ја сам мислио да није много сврсисходно да се јављам и да вам кажем шта се то у међувремену између две седнице десило. Али ако одборници, или одборник инсистира на томе ја ћу рећи оно што сам планирао за ову седницу ‒ започео је први човек општине своје обраћање. 

Станковић је од неколико тема о којима је намеравао да прича, као најважнију издвојио уведено ванредно стање.

‒ На основу информације коју имам од јутрос, ми у Алексинцу још увек немамо ни једног пацијента са територије општине да је оболео од корона вируса. Имамо једног који је под посебним медицинским праћењем, али Алексинац за сада нема ни један потврђен случај ‒ овом информацијом председник се обратио одборницима. 

Он је оценио да локална самоуправа у овој ситуацији и за сада успева да одговори на адекватан начин.

‒ Како ће се све то даље развијати видећемо сви скупа. У сваком случају све службе које су битне за стање у коме се налазимо су на високом нивоу мобилности и ангажовања ‒ поручио је председник општине, који је и на челу Штаба за ванредне ситуације у Алексинцу. 

Станковић је објаснио општинским парламентарцима зашто је било неопходно да скупштина заседа и када је ванредно стање.

‒ Министарство привреде одобрило нам је 65 милиона и 900 хиљада за реконструкцију дела локалне саобраћајнице у зони насеља Грејач. Правила по којима сада раде не омогућавају нам да изјавом потврдимо да ћемо ми обезбедити три милиона и 190 хиљада за ПДВ. Већ захтевају да је тај новац реално планиран у буџету и траже извод из буџета где се види да тај новац и постоји. 

 

Један коментар

  1. Kako može da zaseda Skupština, nakon proglašenja izbora i nakon proglašenja Vanrednog stanja i nakon objavljene zabrane skupova u zatvorenom za više od 50 ljudi?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − ten =