Podela auto-sedišta za decu

Prva podela besplatnih auto-sedišta za decu u ovoj godini održana je danas u svečanoj sali skupštine opštine. Na prvom ovogodišnjem konkursu javilo se preko 40 roditelja, a prema oceni komisije, kriterijume je ispunilo 36 prijava.

Pravo da konkurišu imali su roditelji čije je prvo dete rođeno u periodu od 12. decembra prošle, do 24. maja ove godine.

Pozdravljajući prisutne roditelje, predsednik Saveta za bebednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, Čedomir Rakić je naglasio da ova sedišta nisu ni poklon ni zakonska obaveza, već potreba da se svakom detetu obezbedi bezbedna vožnja u automobilima i da će se akcija nastaviti u ovoj godini.

Pre podele dečjih auto-sedišta, za roditelje je održana obuka o pravilnoj upotrebi sedišta u vozilima, a Marijana Jovanović iz Centra za bezbednost saobraćaja govorila je roditeljima o značaju i pravilnom korišćenju auto sedišta za decu.

Do kraja godine očekuje se još jedan javni poziv, a pravo da konkurišu za besplatna sedišta imaće roditelji koji prinovu dobiju u predstojećem periodu.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 − 10 =