Petsto paketa za petsto porodica

Vlada Srbije posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a na inicijativu Crvenog krsta Srbije, devetu godinu zaredom obezbedila je finansijska sredstva za humanitarnu pomoć opštinama druge, treće i četvrte grupe razvijenosti, među koje spada i Opština Aleksinac.

Od 1. septembra, Crveni krst Aleksinac započeće distribuciju paketa hrane, higijene i brašna najugorženijim porodicama na teritoji opštine.

− Što se tiče kriterijuma, obuhvatićemo pre svega ugrožene porodice iz udaljenih seoskih sredina, zatim samohrana staračka domaćinstva, porodice na granici ostvarivanja prava iz socijalne zaštite, porodice bez stalnih prihoda, korisnike novčane socijalne pomoći, porodice sa više dece i porodice koje imaju invalidno lice. Takođe, za razliku od prošle, ove godine sagledaćemo i samohrane roditelje. Tokom juna meseca održan je sastanak komisije koju su činili predstavnici Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Opštine Aleksinac i humanitarne organizacija „Karitasˮ i tom prilikom odabrane su porodice kojima će biti uručena ova pomoć − rekao je Milan Terzić, sekretar aleksinačkog Crvenog krsta.

Ukupna vrednost pomoći je preko tri miliona dinara i ona će biti distribuirana u 71. naselju, a podelom će biti obuhvaćeno 500 najugroženijih porodica.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 4 =