Zlatan trag

Penzioneri u kupovinu u subotu: Prodavnice otvorene u još dva mesta

Umesto u nedelju, kakva bila dosadašnja praksa, građani stariji od 65 godina ovog vikenda u kupovinu će moći u subotu od 4 do 7 sati ujutru. Prema odluci kriznog štaba, njima će kretanje biti dozvoljeno od 3 do 8 časova, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine i turizma.

Ovog vikenda priliku da izađu u kupovinu imaće i penzioneri iz Trnjana i Rutevca. U Trnjanu će raditi „Rival”, a u Rutevcu „Supermarketi AS”.

U Aleksincu će penzionerima biti na raspolaganju nekoliko prodavnica, mesara i apoteka. Oni će moći da pazare u „Idei”, „Zlatnom tragu”, prodavnici „Swisslion”, svim objektima „Supermarketa AS” i „Rivala”, dvema radnjama „Biftek” mesare i u državnoj apoteci „Arnika”.
U Žitkovcu će raditi tri prodavnice, „Rival”, „Supermarketi AS” i „Leon”, kao i mesara „Biftek”.
Građani stariji od 65 godina sa teritorije opštine, kupovinu će još moći da obave u Tešici, gde će raditi marketi „As” i „Rival” i mesara „Biftek”.

U „Supermarketima AS”, kako najavljuju, i ovog vikenda nastaviće sa besplatnom podelom hleba građanima starijim od 65 godina u svim objektima na teritoriji opštine.

Pored penzionera, priliku da tokom vikenda napuste svoje domove imaće i vlasnici pasa. Oni će ljubimce moći da prošetaju u subotu od 23 časa do 1 posle ponoći, a u nedelju od 8 sati ujutru do 10 i od 23 do 1 čas.

Za ostale građane zabrana kretanja biće na snazi od subote od 13 časova do ponedeljka u pet sati ujutru.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + seventeen =