Pasuljijada sutra u Radevcu

Posle kros takmičenja „Radevce 2019ˮ, koje je održano u nedelju u Radevcu, u ovom podjastrebačkom selu zasukali su rukave i lagano privode kraju pripreme za još jednu značajnu manifestaciju. Radi se, u stvari o „Pasuljijadi 2019ˮ, svojevrsnom takmičenju u kuvanju pasulja.

‒ Ovu manifestaciju, drugi put zaredom, organizujemo u četvrtak, 8. avgusta, na dan Svete Petke. Zainteresovani takmičari treba da donesu pasulj, začine, sudove, kotlić i sve što je neophodno da bi se skuvalo ukusno i kvalitetno jelo. Prijave na dan takmičenja do 15 sati, kada će nadmetanje početi ‒ kaže za naš sajt član Saveta Mesne zajednice, Dejan Stevanović.

Pasulj se, naravno, može kuvati kao čorbast ili sa suvim rebarcima, slaninom, kobasicom, suvim mesom ili na bilo koji drugi način kako takmičari žele. Žiri će ocenjivati opšti izgled, ukus, gustinu i raskuvanost. Za ekipe koje osvoje prvo, drugo i treće mesto pripremljene su prigodne nagrade. Podsećamo, lane u kuvanju pasulja ogledalo se 11 ekipa iz Čečine, Grevaca, Rosice, Ribara, Ribarske banje i Radevca.

„Pasuljijadu 2019ˮ organizuju Mesna zajednica Radevca i Sportsko-rekreativni centar Aleksinac (SRCA).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 17 =