Paketi pomoći stižu i aleksinačkim penzionerima

Preko devet hiljada penzionera sa područja opštine Aleksinac, čija su mesečna primanja ispod 30 hiljada dinara, dobiće paket pomoći obezeđen sredstvima iz budžeta lokalne samouprave. Ovim brojem obuhvaćeni su i poljoprivredni penzioneri. U paketu, osim osnovnih životnih namirnica i sredstva za higijenu, naći će se i po jedan proizvod iz donacije Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj – NALED.

Namirnice su nabavljene putem javne nabavke, a najpovoljniji ponuđač je bio aleksinački „Rival”. Za ove namene iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko devet miliona dinara. Pre toga, Štab za vanredne situacijeje doneo zaključak, a Opštinsko veće na telefonskoj sednici odluku o sprovođenje javnog poziva za prikupljanje ponuda za nabavku neophodne robe.

Distribucija paketa počeće od sutra (petak, 15. maj), a poverena je radnicima Opštinske uprave i prijavljenim volonterima. Po rečima načelnika Dejana Miloševića, spisak penzioenera sa primanjima do 30 hiljada dinara nije sačinjen u Aleksincu već je dobijen iz Beograda, od strane Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje .

Prve pakete sutra dobiće najstariji u selima: Glogovica, Aleksinački Bujmir, Katun, Crna Bara, Dobrujevac i Prekonozi. Za sada nema tačanog rasporeda uručivanje paketa narednih dana, niti za koji period će biti završen ovaj obiman posao. Paketi će se penzionerima donositi na kućnu adresu i to će se obavljati svakodnevno. Najverovatnije da će se nakon iskustava iz sutrašnje podele, napraviti rasored podela u narednih nekoliko dana.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 3 =