Пакети помоћи стижу и алексиначким пензионерима

Преко девет хиљада пензионера са подручја општине Алексинац, чија су месечна примања испод 30 хиљада динара, добиће пакет помоћи обезеђен средствима из буџета локалне самоуправе. Овим бројем обухваћени су и пољопривредни пензионери. У пакету, осим основних животних намирница и средства за хигијену, наћи ће се и по један производ из донације Националне алијансе за локални економски развој – НАЛЕД.

Намирнице су набављене путем јавне набавке, а најповољнији понуђач је био алексиначки „Ривал”. За ове намене из општинског буџета издвојено је око девет милиона динара. Пре тога, Штаб за ванредне ситуацијеје донео закључак, а Општинско веће на телефонској седници одлуку о спровођење јавног позива за прикупљање понуда за набавку неопходне робе.

Дистрибуција пакета почеће од сутра (петак, 15. мај), а поверена је радницима Општинске управе и пријављеним волонтерима. По речима начелника Дејана Милошевића, списак пензиоенера са примањима до 30 хиљада динара није сачињен у Алексинцу већ је добијен из Београда, од стране Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање .

Прве пакете сутра добиће најстарији у селима: Глоговица, Алексиначки Бујмир, Катун, Црна Бара, Добрујевац и Преконози. За сада нема тачаног распореда уручивање пакета наредних дана, нити за који период ће бити завршен овај обиман посао. Пакети ће се пензионерима доносити на кућну адресу и то ће се обављати свакодневно. Највероватније да ће се након искустава из сутрашње поделе, направити расоред подела у наредних неколико дана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =