pod-snegom

Oprezno na putevima u opštini Aleksinac

Na teritoriji aleksinačke opštine trenutno su prohodni svi putni pravci, ali se saobraćaj na pojedinim deonicama odvija otežano. U Odeljenju za komunalne i građevinske poslove opštine Aleksinac jutros su uveli treći stepen dežurstva i četiri kamiona Javnog preduzeća za puteve su na terenu. Pored čišćenja kolovoza od snega, ekipe putara osoljavaju kritična mesta, kao što su krivine, uzbrdice, mostovi i pružni prelazi. Noćas je vetar pravio probleme i stvarao smetove prema Mozgovu, ali je od jutros taj putni pravac prohodan.

Kada je reč o autobuskom saobraćaju, on se odvija po ustaljenom redu vožnje, ali bez đačkih polazaka zbog raspusta. Jutros je samo linija prema Vukanji bila skraćena do Kuline, a ostali polasci saobraćaju bez većeg kašnjenja.

Ukoliko putujete sopstvenim prevozom savetuje se oprez jer na putevima u opštini Aleksinac, osim nanosa snega, na pojedinim deonicama ima i zaleđenih površina, pa može doći do proklizavanja vozila. To je naročito prisutno u podplaninskim predelima i na onim putnim pravcima gde je jak vetar odneo snežni pokrivač, pa su ostale samo zaleđene površine.

Pojedini vozači koji su nam se javljali već su imali takva proklizavanja, ali na sreću bez materijalnih i drugih posledica.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + five =