pod-snegom

Опрезно на путевима у општини Алексинац

На територији алексиначке општине тренутно су проходни сви путни правци, али се саобраћај на појединим деоницама одвија отежано. У Одељењу за комуналне и грађевинске послове општине Алексинац јутрос су увели трећи степен дежурства и четири камиона Јавног предузећа за путеве су на терену. Поред чишћења коловоза од снега, екипе путара осољавају критична места, као што су кривине, узбрдице, мостови и пружни прелази. Ноћас је ветар правио проблеме и стварао сметове према Мозгову, али је од јутрос тај путни правац проходан.

Када је реч о аутобуском саобраћају, он се одвија по устаљеном реду вожње, али без ђачких полазака због распуста. Јутрос је само линија према Вукањи била скраћена до Кулине, а остали поласци саобраћају без већег кашњења.

Уколико путујете сопственим превозом саветује се опрез јер на путевима у општини Алексинац, осим наноса снега, на појединим деоницама има и залеђених површина, па може доћи до проклизавања возила. То је нарочито присутно у подпланинским пределима и на оним путним правцима где је јак ветар однео снежни покривач, па су остале само залеђене површине.

Поједини возачи који су нам се јављали већ су имали таква проклизавања, али на срећу без материјалних и других последица.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + three =