Opozicija

Opozicija traži ostavku i formiranje skupštinskog odbora

Nakon dešavanja koja potresaju ovogodišnji Festival prvoizvedenih predstava, opoziciona odbornička grupa „Odgovorno za Aleksinac” obratila se saopštenjem u kojem zahteva da Grujica Veljković podnese neopozivu ostavku na mesto predsednika odbora festivala i da se u Aleksincu formira skupštinski odbor kako bi se detaljno ispitali razlozi zbog kojih je, navode, došlo do zabrane predstave Beogradskog dramskog pozorišta. Kako su naglasili, ovakve zahteve podneće i Skupštini opštine Aleksinac, kojom predsedava Grujica Veljković.

‒ Opštini Aleksinac i građanima opštine Aleksinac naneta je nemerljiva šteta odlukom političkog vrha lokalne vlasti da se zabrani predstava Beogradskog dramskog pozorišta. Ova vest je imala više od 300 različitih objava u sredstvima javnih informisanja, i to na republičkim radio i televizijama, u štampi i na nizu internet portala – naveli su u svom saopštenju, koje potpisuje šef odborničke grupe Boban Ranđelović.

Oni su naveli da politiku u potpunosti treba odvojiti od umetnosti i da je ovakvom odlukom urušen imidž opštine i njenih građana, koji su stavljeni u kontekst sprdnje i omalovažavanja.

‒ Odluka koju je doneo Grujica Veljković nema opravdanja, niti u pravnim, niti u umetničkim propisima, već je reč o političkoj odluci koja je doneta samo zato što je Sergej Trifunović u više navrata iznosio kritičke stavove protiv aktuelnog predsednika države i njegovih saradnika – naveli su dalje u saopštenju. 

Opozicioni odbornici istakli su da mora da se zna ko je naredbodavac odluke da se predstava izbaci iz repertoara, te da se imenom i prezimenom ukaže na listu svih onih koji su dozvolili da se dogodi ovakva bruka.

Opozicionu odborničku grupu „Odgovorno za Aleksinac” čine pretežno odbornici iz redova DS-a i DSS-a.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × five =